'Konijn, ik ben levend. Ik adem, en ik beweeg, dus ik leef. Is dat duidelijk? Welke beproevingen ook komen, ik leef.' Hij zoog de borst vol adem en stapte in bed. 'Het is gezien,' mompelde hij. 'het is niet onopgemerkt gebleven.' Hij strekte zich uit en viel in een diepe slaap.10 september 2005

Last Night of the Proms


Wat een fantastische sfeer vanavond op de Last Night of the Proms in de Royal Albert Hall in Londen en in parken in Swansea, Manchester, Glasgow, Belfast en Londen! Heb me voorgenomen om daar zeker nog een keer heen te gaan.

Des te meer bijzonder als je bedenkt dat Londen nog maar anderhalve maand geleden getroffen is door bomaanslagen met tientallen doden! Wat een saamhorigheid, wat een veerkracht. Dat zouden we in Nederland ook moeten hebben. Natuurlijk, Nederland is Engeland niet en er zal dus nooit een equivalent van 'Rule, Brittannia' komen. Maar een pietsie meer nationaal gevoel zou helemaal geen kwaad kunnen. Maar wat zijn we daar ver vanaf: het koninklijk huis en het Nederlands elftal, vanouds identificatiefactoren, krijgen de laatste tijd vrijwel alleen maar op een negatieve manier aandacht.